Відправка посилок
в день замовлення
Працюємо
7 днів
на тиждень
Товари
високої
якості
Винні дріжджі поділяються на безліч різновидів і широко застосовуються у виробництві напоїв із плодів і ягід. Зараз можна знайти штами грибків під конкретний сорт винограду або вид плодів. Це дає змогу робити напої бажаної міцності з ароматних фруктових соків.
Купити дріжджі для приготування вина, сидру або подібного напою можна в нашому магазині. Ми пропонуємо різні види дріжджів з характеристиками, адаптованими під ті чи інші умови (ступінь кислотостійкості, толерантності до спирту тощо).
Якщо ви хочете робити ягідне або фруктове вино, вам слід купувати саме винні дріжджі. Спроба приготувати вино з грибковими культурами, призначеними для хліба або самогону, дає погані споживчі якості: надмірне утворення піни, виражений запах і присмак дріжджів, що забиває смакоароматичні якості плодової сировини. Від смачного вина такого зовсім не чекаєш.
Штами мікроорганізмів для вина розрізняються як за місцем збору, так і за характеристиками дії. Місце збору, за великим рахунком, має значення лише в тому разі, коли винороб хоче отримати продукт, історично характерний для того чи іншого регіону. Наприклад, якщо ви хочете зробити бургундське вино, доцільно придбати дріжджі, зібрані в Бургундії. Якщо у вас не стоїть такої мети, ви можете не замислюватися про регіон збору і відштовхуватися лише від характеристик конкретного штаму. Найчастіше професійні винороби чинять саме так. Як вибрати дріжджі для вина
Дикі дріжджові грибки - це мікроорганізми, що обсіменяють шкірку виноградних чи інших ягід, яблук, інших плодів. Іноді такі колонії дріжджів використовуються виноробами, але це вимагає акуратності та належних знань: не володіючи ними, не можна бути впевненим у тому, що мікроорганізми дадуть якісне бродіння без виділення великої кількості шкідливих речовин.
Культурні дріжджі спеціально виведені людиною. Найвідоміші сфери їх застосування - виробництво алкоголю і хлібобулочних виробів. Кожен вид продукту вимагає застосування певних дріжджів, чиї характеристики найкраще підходять під цю мету. Використання інших дріжджів загрожує неприємними ефектами: приміром, для виробництва самогону (як, утім, і вина) абсолютно не підходять пекарські грибки. Напій міститиме багато сивушних олій, матиме неприємний присмак і потребуватиме багаторазової перегонки. Спиртові або пивні дріжджі застосовувати у виноробстві також не слід. Однак для медовухи, наприклад, цілком підходять дріжджі, призначені для яблук. Нині існує багато різних культур для плодової та ягідної сировини: дріжджі для сидру, для червоного і білого вина, для чачі, для вишневого або сливового вина та інші види. Можна зустріти грибки спеціально для певних сортів винограду (наприклад, для ізабелли). Перед вибором дріжджового штаму вам слід визначитися з характеристиками продукту, який ви хочете отримати:
Під час застосування будь-яких винних дріжджів керуйтеся інструкцією з використання, наведеною на пакування. Враховуйте вказівки заводу-виробника щодо температурних режимів (розведення, зброджування, зберігання) і придатності штаму для конкретних цілей. Зазвичай продукцію розводять у воді температурою близько 30 градусів. Скляну банку, в якій розводяться грибки, слід попередньо простерилізувати окропом. Шкідлива значна (10 град. і більше) різниця температур сусла і води, в якій розведені дріжджі: від такого стрибка мікроорганізми отримують своєрідний шок.
Якщо вам потрібні дріжджові культури для фруктового вина чи іншого напою з плодово-ягідної сировини, їх можна замовити в нас в інтернет-магазині. Ми пропонуємо якісні дріжджі для домашнього вина різних видів. Переваги замовлення продукції у нас:
Мы получаем и обрабатываем персональные данные посетителей нашего сайта в соответствии с официальной политикой. Если вы не даете согласия на обработку своих персональных данных,вам необходимо покинуть наш сайт.